Roan van de Moosdijk pakt allereerste GP MX2 podium in Turkije

september 09 2019

In het Turkse Afyon heeft Roan van de Moosdijk van het F&H Racing team zijn allereerste podiumplaats in een Grand Prix MX2 wedstrijd weten te pakken. Met een vijfde en een derde plaats in de manches mocht de crosser uit Eindhoven als derde plaats nemen op het podium.

Dat Roan zich met zijn coach Marc de Reuver optimaal had voorbereid op deze wedstrijd was op zaterdag al te zien. Op het snelle circuit van Afyon zette hij in de tijdtraining een zevende tijd op de klok maar kwam vervolgens in de kwalificatieheat nog sterker voor de dag. Op zijn Kawasaki KX-F250 pakte hij een hele goede start en nam gelijk de tweede plaats in handen. Hij had de snelheid om zich hierop te handhaven en wist achter wereldkampioen Jorge Prado als tweede over de finish te komen.

Met vertrouwen begon hij aan de zondag en was er klaar voor om goed te scoren. Een iets mindere start en een kleine valpartij zorgden ervoor dat hij lang ronde de achtste plaats reed. Echter een heel sterk eindschot zorgde ervoor dat hij nog drie rijders wist te passeren en op een vijfde plaats over de finish wist te komen.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kon hij in de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Hij had een goed ritme en wist zich in de beginfase al op te werken naar een derde plaats. Ondanks dat het bloedheet was in Turkije, kon hij het hoge tempo tot in de slotfase vasthouden en kwam als derde over de finish.

Commentaar Roan van de Moosdijk: ‘’Het is ongelooflijk. Op zaterdag reed ik een sterke kwalificatieheat waardoor ik in de manches op zondag een goede startplaats had. In de eerste manche had ik het moeilijk. Ik had een langdurig gevecht met mijn teammaat en kwam ook nog een keer ten val. Toch wist ik vijfde te worden. In de tweede manche een betere start en derde geworden. Het was een hele lange wedstrijd, misschien wel de langste uit mijn carrière. Ik wil iedereen bedanken die mij tot hier heeft gebracht, mijn team, sponsors, familie, vriendin en mijn coach Marc de Reuver.’’

Met een vijfde en een derde plaats in de manches eindigde Roan op een derde plaats in het dagklassement. Volgend weekend zal van de Moosdijk starten in de laatste Grand Prix van het seizoen in het Chinese Shanghai.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Turkije:

1 Jorge Prado 50 Pnt

2 Jago Geerts 38 Pnt

3 Roan van de Moosdijk 36 Pnt

4 Maxime Renaux 36 Pnt

5 Tom Vialle 35 Pnt