Roan van de Moosdijk laat opnieuw goede dingen zien in GP MX2 in China

september 17 2019

Roan van de Moosdijk van F&H Racing heeft in de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in China opnieuw goede dingen laten zien. Het zat de crosser uit Eindhoven niet helemaal mee want een mechanisch probleem weerhield hem van een mogelijke top vijf plaats in de eerste manche en in de tweede manche werd hij zesde.

Na zijn podiumplaats in de Grand Prix van Turkije reisde Roan met veel enthousiasme af naar China voor de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2. Op het aangelegde circuit van Shanghai kwam Roan al snel goed uit de voeten en wist in de tijdtraining een vijfde tijd op de klok te zetten. In de kwalificatieheat kende hij tegenslag want op een zevende plaats rijdend kwam hij in de beginfase ten val waardoor hij helemaal teruggeslagen werd naar een veertiende positie. In het resterende deel van de wedstrijd wist hij nog verschillende plaatsen goed te maken en kwam als tiende over de finish.

In de eerste manche bouwde Roan zijn wedstrijd goed op. Vanaf een zesde plaats hield hij de vierde en vijfde man in de gaten en zette met nog een aantal ronden te gaan de aanval in. Helaas kreeg hij toen af te rekenen met mechanische problemen waardoor hij de wedstrijd noodgedwongen moest verlaten.

Met nieuwe motivatie ging hij in de tweede manche van start. Echter na het vallen van het starthek kwam hij niet lekker weg en kwam pas op een achtste plaats uit de eerste ronde. In de beginfase werkte hij zich op naar een zesde plaats maar kon niet het verschil maken om het gat tot aan de vierde en vijfde man te dichten. Roan finishte hierdoor op een twaalfde plaats in de Grand Prix.

Voor Roan was dit de laatste grote wedstrijd van het seizoen want helaas is hij niet geselecteerd voor deelname aan de MX of Nations in Assen.

Daguitslag Grand Prix MX2 China:

1 Jorge Prado 50 Pnt

2 Tom Vialle 42 Pnt

3 Calvin Vlaanderen 40 Pnt

4 Jago Geerts 38 Pnt

5 Thomas Kjer Olsen 32 Pnt

12 Roan van de Moosdijk 15 Pnt